Puistokulma syntyi työväenliikkeen suurena nousukautena toisen maailmasodan jälkeen. Kokonaan talkootyönä rakennettu talo on palvellut järjestöjä, paikallisia yhteisöjä ja tavallisia ihmisiä vuodesta 1964. Lounasravintola, tanssit ja kokoukset ovat olleet osa Hiekkaharjua ja Talkootie 4:ää kymmeniä vuosia.

Vanha puoli sai rinnalleen lisärakennuksen 1980-luvulla. Samoihin aikoihin Puistokulman omistus siirrettiin Puistokulma-Säätiölle. Se vastaa sekä vanhan että uuden puolen kiinteistöstä. Vanhan puolen toiminnasta vastaa Puistokulma ry. Sillä on kymmenen jäsenjärjestöä, joista suurin on Vantaan Vasemmistoliitto ry. Sekä Puistokulma-Säätiö että Puistokulma ry kuuluvat Kansantalojen Liittoon ja ovat osa suomalaista seurantalojen perinnettä (www.seurantalot.fi)

Me Puistokulmassa olemme kokeneet niin talkootyön innostuksen, tanssin huuman kuin arjen puurtamisenkin. Olemme täällä kaikkia teitä varten, niin arjessa kuin juhlassakin.

Yhteistyökumppanimme

Puistokulma-säätiöllä on yhteistyösopimus Työväen Urheiluliiton (TUL) kanssa. Yhteistyösopimukseen perustuen Puistokulma-säätiö tukee yhtä vantaalaista nuorta urheilijaa vuosittain stipendillä. Vuonna 2020 Puistokulma-stipendi myönnettiin pyöräilijä Kajsa Salmelalle.

Puistokulma tukee myös Tikkurilan Palloseuran työtä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen edistämiseksi.

Lataa tästä talon historiikki, joka on julkaistu Vantaa-seuran vuosikirjassa Helsingin pitäjä – Helsinge 2006. 

tyytyy5y5y

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. erhreuighrueihgure guiehgegieruhg eruigheruihguireyguieryg uiegiugy

Lisätietoja

Puistokulma ry: Kati Tyystjärvi, puheenjohtaja,  katityystjarvi@gmail.com
Puistokulma-Säätiö:  Tauno Ervasti, puheenjohtaja, tauno.ervasti@kolumbus.fi
Kansantalojen Liitto ry: Riku Ahola, toiminnanjohtaja, riku.ahola@puistokulma.fi

©️ Valokuvat Yrjö Lintunen / Kansan Arkisto

Vieritä ylös

Anna palautetta